ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Chiril Gaburici a demisionat

11:59 | 12.06.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Chiril Gaburici și-a anunțat astăzi demisia în cadrul unui briefing de presă, informează MOLDPRES. 

Chiril Gaburici consideră că prin această decizie nu vor mai exista suspiciuni că ancheta privind diploma sa de studiu este „obiectivă și transparentă”. 

„Îmi pare rău că am lăsat ca subiectul privind diploma mea de studii să ia diferite conotații și să fie folosit drept un instrument în jocurile politice. Sper că odată cu demisia mea, subiectul diplomei mele, lipsit de importanță obiectivă în contextul situației economice actuale din R. Moldova, va fi scos de pe ordinea de zi, iar opinia publică se va focusa la problemele reale din țară”, a declarat Gaburici. 

Premierul a mai menționat că, după plecarea sa, speră să fie constituită o alianță majoritară în Parlament, „să se lupte în continuare cu corupția, depolitizarea instituțiilor publice și asigurarea stabilității în sectorul financiar bancar”. 

Chiril Gaburici a fost votat în calitate de prim-ministru pe 18 februarie 2015 cu 60 de voturi din partea PLDM, PD și PCRM. Procuratura Generală urmează să stabilească dacă diploma sa de studii este falsă. 

(Reporter C. Russu, editor L. Alcază)

img15003956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!