ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi creat Centrul național de asistență medicală urgentă prespitalicească

16:43 | 16.06.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi creat Centrul național de asistență medicală urgentă prespitalicească. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Mircea Buga, ministru al Sănătății a declarat la ședința Executivului că aceasta va fi o instituție medico-sanitară publică ce va uni împreună toate Stațiile Zonale de Asistență Medicală Urgentă și substațiile de asistență medicală urgentă.  Astfel, va fi creată o structură omogenă, un serviciu bine organizat la nivel național, care va gestiona uniform stațiile și substațiile din subordine. Ca rezultat, vor fi reduse cheltuielile administrative.

În prezent asistența medicală urgentă prespitalicească este acordată în Republica Moldova prin intermediul a cinci stații zonale, 42 de substații și 88 de puncte de asistență medicală urgentă.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan) 

img15004097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!