ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Svetlana Saenco a cucerit bronzul la Olimpiada de la Baku

10:12 | 17.06.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Luptătoarea de stil liber Svetlana Saenco (75 kg) a obținut ieri medalia de bronz la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene, care se desfășoară la Baku (Azerbaidjan), relatează MOLDPRES.

Aceasta este prima distincție cucerită de delegația moldovenească la Olimpiadă. Svetlana Saenco a repurtat la turneu inițial două victorii, după care a cedat în turul trei, iar în disputa pentru medalia de bronz a învins-o pe Yasemin Adar (Turcia).

Șansa de a deveni medaliată cu bronz a avut-o și coechipiera Natalia Budu (53 kg). Ea, însă, a fost întrecută în ultimul meci disputat de Merve Kenger (Turcia) și s-a clasat pe locul cinci.

După cinci zile de întreceri, lotul Moldovei are în palmares o medalie de bronz și două locuri 5. Anterior pe locul cinci s-a situat luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu (59 kg).

Astăzi s-au încadrat în concurs luptătorii de stil liber, boxerii, taekwondiștii.

Lotul moldovean la Jocurile Olimpice Europene este compus din 86 de sportivi. Performerii moldoveni vor evolua la 12 discipline sportive. 

La prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleți din 50 de țări. Aceștia vor lupta pentru cele 239 de seturi de medalii la 19 discipline sportive. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img15004119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!