ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gherman a menționat prioritățile pentru perioada de interimat

11:09 | 22.06.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Funcționalitatea tuturor instituțiilor de stat, continuarea proiectelor demarate și asigurarea ordinii publice în țară reprezintă obiectivele actualului Cabinet de miniștri interimar. Aceste priorități au fost menționate astăzi de către Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, ministru în exercițiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, informează MOLDPRES.

După ședința de Guvern convocată astăzi de Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, noul Premier interimar a declarat că „speră că această perioadă de interimat să fie cît mai scurtă”.

„Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă și responsabilă pentru a continua reformele pro-europene demarate și a asigura parcursul european”, a menționat Gherman.

Conform legii, Cabinetul de miniștri interimar îndeplineşte numai funcţiile de administrare a treburilor publice pînă la depunerea jurămîntului de către membrii noului Executiv.  

Președintele țării, Nicolae Timofti, urmează în decurs de maximum trei luni de la demisia Guvernului să desemneze o nouă candidatură pentru postul de Prim-ministru. Dacă această tentativă eșuează de două ori, Parlamentul este dizolvat și se organizează alegeri anticipate.

Natalia Gherman a fost desemnată astăzi în calitate de Premier interimar al țării de către Președintele Nicolae Timofti. Gherman deține funcția de viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, din anul 2013.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan)

 

img15004226

 

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!