ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scăldatul în bazinele acvatice din Bălţi a fost interzis

11:40 | 04.07.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Medicii sanitari din Bălţi au avertizat  locuitorii oraşului să  se abţină de la scăldat în lacurile şi iazurile municipiului, deoarece situaţia epidemiologică în aceste bazine acvatice nu este favorabilă sănătăţii, comunică MOLDPRES.

Vasile Moraru, şef-adjunct al Centrului de Sănătate Publică din mun. Bălţi, a anunţat la începutul lunii iulie că rezultatele investigaţiilor de laborator asupra probelor de apă prelevate din principalele lacuri ale oraşului au arătat  un înalt grad de poluare bacterială. Totodată, într-un iaz a fost depistat un vibrion similar celui de holeră. „În această perioadă sînt  limitate resursele bazinelor acvatice de a se autosalubriza, fapt ce cauzează creşterea concentraţiei de microorganisme, iar temperatura înaltă a apei contribuie la sporirea considerabilă a microflorei”, a menţionat Moraru, citat de esp.md.

Potrivit specialistului, scăldatul în lacurile din Bălţi poate provoca infecţii intestinale şi boli dermatologice. În acelaşi timp, solul din zona plajelor este inofensiv şi nu prezintă riscuri pentru sănătate.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img15004575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!