ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Educației a anunțat rezultatele contestațiilor depuse de candidații absolvenți

14:49 | 06.07.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. În urma examinării contestațiilor depuse de candidații la bacalaureat, rata de promovare a examenului a crescut cu 1,27  procente  și constituie 55,41 la sută, a informat astăzi Ministerul Educației, relatează MOLDPRES.

Cele mai multe lucrări la care nota a fost majorată  cu un punct s-au înregistrat la limba și literatura română – 568.  Cu un punct s-a mărit și nota în cazul a 519  lucrări la istorie, 441 – la limba engleză,  389 – la geografie și 345 – la matematică.

Totodată, doar în două cazuri notele au fost mărite cu două puncte. Este vorba despre o lucrare la matematică și alta  la chimie. De menționat că  nu a fost înregistrată nici o situație în care nota să fie mărită cu trei puncte și mai mult.

În urma examinării contestațiilor a rămas neschimbat numărul tinerilor care au luat 10 pe linie la examenul de bacalaureat. Această performanță a fost înregistrată de trei candidați. Alți 182 de candidați au media mai mare sau egală cu 9, în timp ce 1405  au media mai mare sau egală cu 8, iar 5024 au media mai mare sau egală cu 7.

După sesiunea de bază de bacalaureat au fost depuse 16 231 de contestații, cu 5 785 mai puține față de sesiunea din anul trecut.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)   

img15004595

 

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!