ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din R. Moldova au cucerit trei medalii la Olimpiada Internațională de Matematică

11:24 | 16.07.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Membrii lotului olimpic al Republicii Moldova au obținut trei medalii și trei mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică, ce s-a încheiat astăzi la Chiang Mai, Thailanda, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației, Cezar Port, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic  “Orizont” din Chișinău a obținut o medalie de  argint, iar  Dionisie Nipomici şi Vladimir Cucu, elevi în clasa a XII-a la aceeași instituție, s-au ales cu medalii de bronz. Mențiunile de onoare au revenit elevilor Mihail Ţarigradschi, clasa a XI-a, Valeriu Cojocari, clasa a X-a și Daniel Griza,  clasa a XII-a, toți elevi la Liceul Teoretic  “Orizont”, Chișinău. 

Olimpiada Internațională de Matematică s-a desfășurat în perioada 4–16 iulie și a întrunit elevi din 104 țări.  

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img15004786

 

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!