ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Înotătorul Alexei Sancov a obținut aurul la Festivalul Olimpic al Tineretului European

18:33 | 27.07.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Înotătorul moldovean Alexei Sancov a intrat astăzi în posesia medaliei de aur (proba 200 de metri stil liber) la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se desfășoară la Tbilisi (Georgia), relatează MOLDPRES.

Reprezentanții lotului național vor evolua la concursurile de judo, atletism, judo, nataţie şi tenis.

În echipa R. Moldova sînt  incluși atleţii Alexandra Emilianov, Silvia Rotari,  Alina Andriţchi, Cătălina Cavcaliuc şi Alexei Oleinic, judocanii Ion Mihailov, Constantin Gabun, Vadim Rudii, Nicolae Ceban, Dumitriţa Olevschi şi Ana Rotari. În afară de Alexei Sancov, în concursul de natație vor participa Tatiana Salcuţan, Eugen Paponin şi Vladimir Cozac. În turneul de tenis vor evolua Vasile Donţu, Alexandru Vitcov, Nica-Veronica Jolea şi Vitalia Stamat.

Alexei Sancov a fost portdrapelul delegației moldovenești la inaugurarea FOTE.

Prima ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European a avut loc în 1991, la Bruxelles (Belgia). Echipa Moldovei participă la această competiție polisportivă cu începere din 1993. Reprezentanții ei au cucerit la edițiile precedente 15 medalii (3 de aur, 4 de argint și 8 de bronz). Titlurile de campioane au fost obținute de Irina Erhan (judo), Olga Cristea și Tatiana Cicanci, ambele la atletism. Competiția de la Tbilisi se va încheia la finele acestei săptămîni.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img15005015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!