ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidatul la funcția de premier Valeriu Streleț și-a anunțat prioritățile

08:11 | 28.07.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Candidatul la funcția de premier Valeriu Streleț și-a anunțat aseară prioritățile pentru viitorul mandat, informează MOLDPRES.

După semnarea decretului de către șeful statului Nicolae Timofti, candidatul la funcția de premier Valeriu Streleț a anunțat jurnaliștilor obiectivele, dar și prioritățile pentru viitorul mandat.

"Principalele priorități țin de restabilirea relațiilor cu partenerii de dezvoltare, iar una din primele acțiuni va fi un demers către FMI în care vom solicita delegarea unei misiuni în Moldova pentru a avea în scurt timp un acord cu această structură. Fapt care va fi și un semnal pentru ceilalți donatori. Un alt aspect va viza cooperarea cu partenerii europeni în domeniul justiției. Va fi investigată și mega frauda din sistemul bancar și se va munci pentru recuperarea banilor. Un alt bloc va viza majorarea tarifelor. Guvernul trebuie să elaboreze și un sistem de compensații nominative. Sarcinile care îmi stau în față sînt dificile, dar sper că vom reuși", a spus Streleț.

El a adăugat că se va ghida exclusiv de Constituție, iar la formarea Cabinetului de Miniștri va respecta alegerea partenerilor.

Vicepreşedintele PLDM Valeriu Streleţ are 45 de ani, este căsătorit și are patru copii. Acesta și-a început activitatea politică în 1994, pe parcursul anilor deținînd mai multe funcții. În 2007 este numit vicepreședinte al PLDM, iar din 2011 conduce fracţiunea liberal-democraţilor în Legislativ.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img15005018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!