ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cimişlia a fost deschis primul Centru medical de reabilitare şi recuperare din regiunea de sud

14:11 | 30.07.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Un Centru de reabilitare şi recuperare a fost inaugurat recent în cadrul Spitalului raional Cimişlia. Instituția a fost deschisă cu suportul donatorilor elveţieni şi este singura de acest fel în regiunea de sud a ţării, transmite MOLDPRES.

Centrul dispune de un sediu renovat și dotat cu echipament performant, iar serviciile medicale sînt asigurate  de un medic specialist de reabilitare medicală, un kinetoterapeut şi trei asistente medicale. Noua subdiviziune a fost creată în baza fostei Secţii de fizioterapie și permite oferirea mai multor proceduri noi ce fac posibilă reabilitarea pacientului în termen restrîns.

“Avem posibilitatea să recuperăm un şir de bolnavi care pînă acum puteau fi tratați doar la Institutul Naţional de Neurologie din capitală. După încheierea cursului de tratament, instruim rudele bolnavilor cum să continue procesul de recuperare acasă”, a menţionat şeful Centrului de reabilitare din Cimişlia, Constantin Cornea, citat de gazetadesud.md.

Donatorii din Elveţia au investit peste 110 mii de euro, sumă care a inclus reparaţia capitală a unei subdiviziuni a Secţiei de obstetrică şi ginecologie a spitalului, renovarea reţelelor electrice, de apeduct, canalizare şi de aprovizionare cu agent termic. Totodată, partea elveţiană a procurat utilajele medicale necesare şi o unitate de transport pentru deplasarea medicilor la domiciliul bolnavilor. La rîndul său, instituţia medicală din Cimişlia a contribuit la amenajarea noii Secţii.

Zilnic, în Secţia de reabilitare sînt tratați gratuit 10-12 pacienţi internaţi în spital, care deţin poliţe de asigurare medicală. Pentru alţi pacienţi serviciile sînt contra plată. 

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15005083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!