ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova vor fi create parcuri IT

11:48 | 31.07.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. În Republica Moldova vor fi create parcuri IT în care membrii lor vor achita un impozit unic din vînzări în valoare de 7%. Proiectul de lege respectiv a fost adoptat astăzi în primă lectură de Legislativ, relatează MOLDPRES.

Proiectul a fost prezentat în plen de ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip. Potrivit acestuia, proiectul este imperativ necesar deoarece activitatea IT în Moldova reprezintă un domeniu ce are viitor și care constituie 8% din PIB. „ Prin intermediul acestei taxe unice vor exista niște reguli transparente și clare de joc, iar birocrația și controalele fiscale excesive  de care se tem investitorii vor dispărea”, a precizat Filip.

Proiectul presupune și scutirea de plata taxelor vamale și TVA la importul calculatoarelor şi accesoriilor necesare pentru activitatea rezidenților din parcurile industriale.

În cadrul parcurilor virtuale vor activa companii care prestează servicii în domeniul IT. Parcurile vor activa pe un termen de 10 ani.

În prezent o companie IT achită taxe care, raportate la vînzări, ajung la 13 la sută.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan) 

img15005112

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!