ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Înotătorul Alexei Sancov a obținut 4 medalii la FOTE de la Tbilisi

12:46 | 01.08.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Înotătorul moldovean Alexei Sancov a cucerit ieri a patra medalie la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se desfășoară la Tbilisi (Georgia), relatează MOLDPRES.

Sancov a obținut aurul la proba de 100 metri stil liber, fiind cronometrat cu 50,90 secunde. ”A fost ultima probă la care am concurat. Imediat după încheierea competiției plec la Campionatul Mondial de la Kazan (Federația Rusă). Concursul de la Tbilisi a fost principalul eveniment sportiv pentru mine anul curent. La Mondiale vreau să acumulez mai multă experiență competițională în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016), la care deja m-am calificat. Doresc să mai confirm odată normativul olimpic la Kazan”, a declarat pentru mass-media tînărul performer.

Acesta s-a mai învrednicit de două medalii de aur la probele de 200 și 400 metri stil liber și a cucerit argint pe distanța de 1500 metri stil liber.

O altă medalie de aur pentru delegația moldovenească a obținut-o Ion Mihailov (judo, 55 kg), iar înotătoarea Tatiana Salcuțan a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere la proba de 200 metri spate.

Echipa Moldovei se situează pe locul cinci în clasamentul pe medalii după selecționatele Federației Ruse, Ungariei, Italiei și Franței.

Astăzi în finala concursului de suliță va evolua Alexei Oleinic.

Mîine, 2 august, sportivii moldoveni vor reveni la Chișinău, în jurul orei 11.00.

Echipa moldoveană este alcătuită din următorii sportivi: Alexandra Emilianov, Silvia Rotari, Alina Andriţchi, Cătălina Cavcaliuc şi Alexei Oleinic (toți la atletism), judocanii Ion Mihailov, Constantin Gabun, Vadim Rudii, Nicolae Ceban, Dumitriţa Olevschi şi Ana Rotari. În  concursul de natație au concurat Alexei Sancov, Tatiana Salcuţan, Eugen Paponin şi Vladimir Cozac. În turneul de tenis au evoluat Vasile Donţu, Alexandru Vitcov, Nica-Veronica Jolea şi Vitalia Stamat.

Prima ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European a avut loc în 1991, la Bruxelles (Belgia). Echipa Moldovei participă la această competiție polisportivă cu începere din 1993. Evoluția de la Tbilisi este cea mai bună în întreaga istorie a participării. La edițiile precedente sportivii moldoveni au cucerit 15 medalii (3 de aur, 4 de argint și 8 de bronz). Titlurile de campioane au fost obținute anterior de Irina Erhan (judo), Olga Cristea și Tatiana Cicanci, ambele la atletism.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază) 

img15005140

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!