ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național a revenit cu șase medalii de la Jocurile Mondiale Special Olympics

12:41 | 05.08.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Lotul național a revenit ieri acasă cu șase medalii (4 de aur și 2 de argint), cucerite la Jocurile Mondiale Special Olympics, desfășurate la Los Angeles (SUA), relatează MOLDPRES.

Echipa moldoveană a fost prima la proba fotbal feminin, concursul unificat (cîte 5 jucătoare în lot). În componența selecţionatei au evoluat:  Diana Bobuţac, Ana Bulgac, Suzana Cazac, Rimma Cuca, Axenia Cuzmenco, Elena Gobjilă, Mihaela Graur și Maria Ţurcan. Pe prima treaptă a podiumului de premiere au mai urcat: Pavel Ivanov şi Victor Vleju (ambii la tenis), Alexei Zanoga (aur la nataţie).

Alexandra Bilic şi Nicolae Gheţiu au obținut argintul în concursul de tenis de masă.

Delegaţia Moldovei a fost întîmpinată la aeroport de către Loretta Handrabura, ministrul Tineretului şi Sportului, Ruslan Berzoi, vicepreşedintele Federației Moldovenești de Fotbal, Marina Tauber, preşedintele Federaţiei naționale de tenis, alți oficiali, rude și prieteni.

Mişcarea „Special Olympics" urmărește scopul de a integra în societate persoanele cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul, calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi competiţii. Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles au avut loc în perioada 25 iulie - 2 august. La competiţie au participat în total circa 7000 de sportivi din 177 de ţări care au concurat la 25 de discipline. Delegaţia Moldovei a fost alcătuită din 19 persoane.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img15005223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!