ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a învins în primul meci de la Liberec

12:55 | 06.08.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot l-a învins ieri pe spaniolul Jose Checa-Calvo (6-2, 3-1, abandon) în primul meci disputat la turneul internațional din seria Challenger de la Liberec (Cehia), relatează MOLDPRES.

Victoria repurtată l-a calificat în optimile competiției unde va juca în seara zilei cu Juan Ignacio Londero (Argentina). Partenerul său de întrecere ocupă locul 332 în clasamentul mondial. Radu Albot se situează pe poziția a 99-a în acest top.

Performanța respectivă a fost fixată la începutul acestei săptămîni.

Tenismanul a declarat la conferința de presă de la Chișinău, consacrată calificării lui în Top-100 că principalul turneu al anului va fi pentru el US Open (SUA). ”Acesta este concursul meu preferat. Sper mult să iau startul de pe tabloul principal, evitînd faza calificărilor. Deocamdată ocup locul doi în rîndul jucătorilor cu drept de  a accede pe tabloul principal”, a declarat Radu Albot.

Turneul US Open se va desfășura în perioada 31 august – 13 septembrie.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean. El a cîștigat în cariera sa 16 turnee internaționale de simplu și 16 la dublu.  

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)  

img15005256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!