ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Leova a fost lansat un proiect de construcţie a locuinţelor sociale

12:24 | 07.08.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. Construcţia unui complex locativ cu 92 de apartamente sociale va începe în raionul Leova pînă la finele anului curent, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

“Am decis să desfășurăm procedura de achiziționare a lucrărilor de construcție într-un termen restrîns  pentru a reuși demararea acestor lucrări pînă în perioada rece a anului. Costul total al proiectului este de 3,4 milioane de euro, iar 65 la sută din bani vor fi oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE)”, a menţionat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

La rîndul său, Iunona Lungul, directorul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor sociale pentru persoane nevoiașe din R. Moldova, a subliniat că la moment sînt efectuate expertizele tehnice ale blocurilor existente, sînt evaluate imobilele şi terenurile propuse pentru reconstrucţie”, a precizat Lungul.

Locuințele sociale sînt construite de MDRC în cadrul unui proiect susținut financiar de BCE care oferă țării noastre un împrumut de aproximativ 20,4 mln euro pe un termen de pînă la 20 de ani. Contribuția R. Moldova în proiect include valoarea construcţiei nefinalizate şi a terenului, costul evaluării şi expertizării construcţiei şi documentaţiei de proiect etc.

Proiectul prevede ca pînă la sfîrşitul anului 2018, în Republica Moldova să fie construite peste şapte sute de locuințe sociale.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15005276

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!