ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie a pictoriţei Otilia Tarlapan a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi”

17:31 | 11.08.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. La Centrul  Expoziţional  „Constantin Brâncuşi” a  avut loc astăzi vernisajul expoziţiei „Spectru” a pictoriţei Otilia Tarlapan, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde peste 40 de lucrări de grafică şi pictură, realizate de către autoare în ultimii ani.

Solicitată de MOLDPRES, criticul de artă Eleonora Sîdnic, moderatoarea manifestării a  menţionat că expoziţia este una reprezentativă şi are o valoare de sinteză.

„În această expoziţie găsim doar o mică parte din tot ce a creat Otilia Tarlapan - portrete, naturi statice, motive florale, care denotă cunoaşterea alfabetului plastic, grafică de carte. Autoarea posedă simţul culorii şi are un gust estetic cu totul aparte. De asemenea, ea este pasionată de designul interior”, a  subliniat Eleonora Sîdnic.

Potrivit sursei citate,  o atenţie deosebită merită lucrările  de grafică ale Otiliei Tarlapan,  lucrări cu care a ilustrat o bună parte din cărţile tatălui său, scriitorul Efim Tarlapan. 

La rîndul său, vicepreşedintele  Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova Ghenadie Jalbă a  afirmat că pînzele Otiliei Tarlapan emană multă  lumină şi căldură sufletească.

Otilia Tarlapan s-a născut pe 15 iunie 1975 în oraşul Chişinău  în familia scriitorilor  Efim Tarlapan şi Zinaida Cenuşă. A absolvit Liceul  „D. Alighieri” din Chişinău, Şcoala de Arte Plastice şi Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, România. În ultimii ani activează în Suedia.

Expoziţia va fi deschisă pînă pe 27 august.

În continuarea evenimentului a fost lansată cartea lui Efim Tarlapan „În imperiul unei fraze” – o antologie cronologică a aforismului românesc de la începuturi pînă azi. Apărut la Editura „Prut”, într-un tiraj de 1000 de exemplare,  volumul cuprinde 350 de pagini şi 150 de autori. Pe marginea antologiei s-au pronunţat criticul literar Ion Ciocanu, scriitorii Tudor Palladi, Aurelian Silvestru, Claudia Partole ş. a.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img15005350

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!