ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost introduse noi instrucţiuni cu privire la examenul pentru permis de conducere

12:59 | 12.08.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Noi instrucţiuni cu privire la procedura de examinare şi documentare cu permis de conducere vor fi introduse din 13 august curent, informează MOLDPRES.

Potrivit Întreprinderii de Stat CRIS „Registru”, în timpul susţinerii probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere candidaţii vor avea posibilitatea de a se adapta la particularităţile vehiculelor utilizate în proces. „Este o măsură pentru solicitanţii care se simt nesiguri, aflîndu-se pentru prima oară la volanul unui automobil necunoscut”, se precizează în comunicatul instituţiei.

Conform noilor instrucţiuni, candidatul va putea parcurge o distanţă de circa o sută de metri la fiecare schimbare a mijlocului de transport în timpul examinării, fără a fi penalizat. Încălcările şi greşelile comise pe parcursul conducerii de probă nu vor fi luate în calcul la evaluarea finală a rezultatelor examinării. Conducerea de probă la examinare se va acorda atît în cazul utilizării vehiculelor ÎS „Registru”, cît şi a automobilelor  şcolilor auto.

O altă modificare a instrucţiunilor amintite prevede că persoanele care deţin permis cu menţiunea dreptului de a conduce autovehicule cu cutie de viteze automată pot obţine excluderea acestei mențiuni în cazul susţinerii probei practice a examenului pe o maşină  cu cutie de viteze mecanică.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img15005366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!