ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Contractul de reabilitare a drumului Bălţi-Făleşti-Sculeni a fost semnat cu o firmă italiană

16:14 | 26.08.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat astăzi cu firma italiană Impresa Pizzarotti contractul de reabilitare a două sectoare ale drumului Bălți-Fălești-Sculeni. Costul lucrărilor este de circa 50 de milioane de euro, bani care vor fi acordați de Banca Europeană pentru Investiții, informează MOLDPRES.

”Știm că Italia dispune de o experiență bogată la capitolul autostrăzi și are practic cele mai bune autostrăzi din Europa. Sperăm că această experiență acumulată de-a lungul anilor să fie implementată și la noi în Republica Moldova”, a declarat ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc.

Firma italiană a fost selectată în urma unei licitaţii internaţionale, la care au participat şapte companii, a precizat Gheorghe Curmei, directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor. El a adăugat că a fost angajată o companie care să supervizeze lucrările.

Potrivit contractului, lucrările urmează a fi executate în termen de doi ani, italienii promit însă că acestea vor fi efectuate înainte de termen. „Pot să garantez că vom face lucrările la un nivel înalt și înainte de termenul stabilit în contract. Întreprinderea pe care o conduc a fost fondată în 1910. Lucrăm în 16 țări, sîntem obișnuiți să ne onorăm sarcinile pe care ni le asumăm", a declarat patronul companiei Pizzarotti.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img15005666

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!