ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova marchează 24 de ani de independență

10:16 | 27.08.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Republica Moldova marchează astăzi 24 de ani de la proclamarea independenței, informează MOLDPRES.

Manifestările consacrate acestui eveniment au demarat cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt şi la Complexul memorial "Eternitate", după care în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizată o paradă a portului popular.

Tot în PMAN cu discursuri vor veni și conducerea țării, după care programul va continua cu mai multe evenimente, printre care un tîrg naţional al meşterilor populari și un concert cu participarea mai multor interpreți autohtoni.

Programul va culmina cu un foc de artificii şi cu spectacolul "Hai să dăm mînă cu mînă", susținut de Orchestra Națională de Muzică Populară "Lăutarii".

Manifestări dedicate Zilei Independenței vor avea loc astăzi în toate orașele țării.

La evenimentele organizate la Chişinău participă prim-ministrul României, Victor Ponta, care se va întîlni cu președintele R. Moldova Nicolae Timofti, cu speakerul Adrian Candu și cu premierul Valeriu Streleț.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img15005676

img15005676

img15005676

img15005676

img15005676

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!