ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierii R. Moldova și României au semnat un nou protocol ce prevede asistență financiară

13:10 | 27.08.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova Valeriu Streleț și premierul României Victor Ponta au semnat astăzi la Chișinău cel de-al patrulea Protocol adițional la Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind implementarea Programului de asistență tehnică și financiară în valoare de 100 mln de euro, informează MOLDPRES.

Cei doi oficiali au ținut să felicite cetățenii Republici Moldova cu Ziua Independenței, iar Victor Ponta i-a urat țării noastre stabilitate, în special pe plan politic.

"Devine deja o tradiție ca prim-ministrul României, Victor Ponta, să ne viziteze pe 27 august. Pentru mine este o deosebită onoare să îl găzduiesc la Chișinău, chiar în debutul mandatului meu. Pe parcursul discuțiilor de azi am abordat un șir de subiecte de interes comun, printre care proiectele transfrontaliere. Apreciem eforturile de susținere a agendei de integrare a RM în UE și mizăm pe o implicare activă și în continuare", a specificat premierul Valeriu Streleț.

Șeful Executivului de la București a menționat că a avut emoții în ultima vreme din cauza situației de la Chișinău și a felicitat partidele pro-europene pentru decizia de a crea o noua coaliție de guvernare. "România este singura țară din lume care are un singur interes legat de Republica Moldova și anume să fie bine Moldovei și cetățenilor de aici. Primul meu mesaj către dumneavoastră a fost acela că dacă sînt momente dificile, vreau să vă bazați pe noi, pentru că atunci se vede prietenul", a opinat Ponta. El a mai adăugat că statul român va sprijini Moldova, inclusiv în investigația furtului din sistemul bancar, prin instituțiile sale, dacă acest lucru va fi solicitat.

Pentru ziua de astăzi oficialul de la București are planificate întrevederi cu președintele Nicolae Timofti și speakerul Adrian Candu.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img15005684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!