ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Cehiei la Chişinău a făcut o donaţie de carte pentru Biblioteca Naţională a R. Moldova

12:45 | 23.09.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. O donaţie de carte a fost făcută astăzi Bibliotecii Naţionale de către Ambasada Republicii Cehe în R. Moldova, informează MOLDPRES.

Cărţile donate au fost expuse în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte, care s-a desfăşurat în perioada 31 august- 4 septembrie la Chişinău.

Solicitat de MOLDPRES, Ambasadorul Republicii Cehe în R. Moldova Jaromir Kvapil a declarat că este pentru a treia oară cînd donează cărţi pentru Biblioteca Naţională.

„Cele 50 de cărţi de beletristică, istorie şi artă sînt în limbile cehă şi engleză şi au fost editate în ultimii doi ani. Acestea rămîn aici pentru toţi doritorii de a cunoaşte literatura cehă. Ar fi bine ca şi în R. Moldova să fie învăţată limba cehă la nivel universitar, aşa cum e studiată limba română în Cehia”, a mai afirmat diplomatul ceh.

În discursul său, directorul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, Elena Pintilei, a adus sincere mulţumiri Ambasadorului Jaromir Kvapil pentru această donaţie. „Evenimentul de astăzi demonstrează colaborarea fructuoasă dintre cele două ţări. Sper că cititorii noştri se vor interesa tot mai mult de cultura cehă”,  a menţionat Elena Pintilei.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img15006289

img15006289

img15006289

img15006289

img15006289

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!