ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tatiana Osoianu a obţinut bronzul la Cupa Europei la judo

13:49 | 28.09.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Sportiva moldoveană Tatiana Osoianu (48 kg) a cucerit medalia de bronz la etapa Cupei Europei la judo, încheiată ieri la Belgrad (Serbia), transmite MOLDPRES. 

Osoianu le-a învins în grupa sa pe Milica Nicolic din Serbia, Mira Ulrich (Germania) și a devenit învingătoarea grupei. În semifinală a cedat în fața cîştigătoarei turneului, Melodie Vaugarny (Franţa), iar în recalificări a întrecut-o în disputa pentru medalia de bronz pe Mara Kraft (Austria).

La turneu au participat sportive din 23 de ţări. Tatiana Osoianu a fost singura reprezentantă a Moldovei. 

Succesul obţinut i-a permis să urce pe locul 82 în clasamentul mondial şi să aspire pe viitor la o calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). În lupta pentru obţinerea unei foi olimpice de acreditare se află încă o sportivă moldoveană, Cristina Budescu (48 kg), proaspăt medaliată cu bronz la Campionatul European de junioare (Oberwart, Austria). Ea se situează pe moment în ierarhia mondială pe locul 69.

Tatiana Osoianu este membră a Clubului Sportiv Central „Dinamo”. Succesul recent obţinut este al treilea în cariera sa pe arena internaţională. În 2011, sportiva a obţinut medalia de bronz la Campionatul European de tineret Under-23, desfăşurat la Tiumen (Rusia), iar la Kiev (Ucraina) a devenit premiantă a turneului "Cupa Guvernatorului". 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img15006404

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!