ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Societatea culturală a ucrainenilor din R. Moldova a demarat o serie de evenimente, la 25 de ani de la fondare

10:40 | 13.10.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la fondare, Societatea culturală ucraineană din Republica Moldova organizează în perioada 13-15 octombrie o serie de evenimente cu genericul „Ucraineni ai Moldovei, să ne unim!”, la care participă o delegaţie din Ucraina, informează MOLDPRES.

În dimineaţa zilei de astăzi a avut loc o depunere de flori la bustul lui Taras Şevcenko din Chişinău. Tot astăzi, la ora 17.00, oaspeţii din Ucraina vor avea o întrevedere cu etnici ucraineni din sudul ţării, la Casa de Cultură din satul Musaitu, raionul Taraclia. În cadrul aceluiaşi eveniment va fi prezentat un concert festiv cu participarea oaspetelui de onoare ai evenimentului - Corului Popular Academic Emerit din oraşul Cerkassî, dirijat de Leonid Trofimenko, Artist Emerit din Ucraina.

Mîine, la ora 10.00, participanţii la manifestări vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din capitală. În aceeaşi zi, ei se vor întîlni cu etnici ucraineni din centrul ţării. Seara, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală va avea loc un concert festiv cu participarea Corului Popular Academic Emerit din oraşul Cerkassî.

La 15 octombrie, evenimentele vor continua la Bălţi, cu o depunere de flori la monumentul lui Taras Şevcenko, după care la Casa de Cultură din oraş oaspeţii vor avea o întrevedere cu  etnici ucraineni din nordul ţării, urmată de un concert susţinut de Corul Popular Academic  Emerit din Cerkassî.

Pe parcursul activităţii sale, Societatea culturală ucraineană din R.  Moldova realizează mai multe proiecte în domeniul păstrării şi valorificării limbii, culturii şi tradiţiilor poporului ucrainean pe teritoriul ţării noastre. Graţie implicării preşedintelui Societăţii, Alexandr Maistrenco, se valorifică, dezvoltă şi realizează dialogul intercultural, toleranţa şi perpetuarea relaţiilor de prietenie între reprezentanţii diferitelor etnii.  

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img15006832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!