ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a fost demis

16:32 | 13.10.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au votat astăzi demiterea din funcția de vicepreședinte a Comisiei a lui Ștefan Urîtu, pentru acțiuni incompatibile cu statutul de membru permanent al CEC, informează MOLDPRES.

Decizia de revocare a lui Ștefan Urîtu din funcția de vicepreședinte a fost luată după ce acesta a făcut declarații publice și politice precum că alegerile parlamentare, dar și cele locale au fost fraudate.

Conducerea CEC a declarat  că ”instituția este una independentă și apolitică, iar membrii acesteia, la intrarea în funcție, depun jurămîntul să nu facă declarații politice sau alte acțiuni de acest gen”.

Urîtu va activa în continuare în calitate de membru al CEC.

Decizia a fost susținută de șapte membri din cei opt prezenți la ședință.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img15006853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!