ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Datoriile la subvențiile pentru anul 2014 vor fi achitate cel tîrziu pînă la sfîrşitul lunii octombrie

14:35 | 19.10.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Restanţele de plată în sumă de 23 de milioane de lei la subvenţiile pentru anul 2014 vor fi achitate pe parcursul săptămînii curente sau cel tîrziu pînă la 30 octombrie, a declarat în cadrul unui briefing Prim-ministrul Valeriu Streleţ, după întîlnirea de astăzi cu reprezentanţi producătorilor agricoli, comunică MOLDPRES.

„Documentele de plată, dosarele care au fost trimise la Ministerul Finanţelor, la trezorerie vor fi executate în cel mai apropiat viitor”,  a menţionat Premierul. 

Prim-ministrul a mai subliniat că vor fi identificate mijloace pentru a achita în anul curent compensaţii în sumă de 45 de milioane de lei producătorilor de mere care au avut de suferit în urma embargoului rusesc, introdus la mijlocul anului trecut, şi au fost nevoiţi să livreze merele la procesare la preţuri mai mici.

Agricultorii care nu au primit restanţele la subvenţii pentru anul 2014 şi pomicultori care au rămas fără compensații anunţau pentru luni, 19 octombrie, acţiuni de protest în faţa Guvernului. Producătorii agricoli au amînat protestele, după ce Premierul Streleţ i-a invitat la o discuţie.

Anterior Guvernul a anunţat că la rectificarea bugetului de stat vor fi luate în considerare sumele datorate agricultorilor. Joi, 15 octombrie, Cabinetul de miniştri a aprobat proiectul de lege cu privire la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2015, însă în document nu s-au regăsit cele 45 de milioane de lei.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img15006984

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!