ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Nicolae Timofti i-a primit pe noii ambasadori nominalizați

18:04 | 03.11.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a primit astăzi pe ambasadorii nominalizați ai R. Moldova în Ucraina, Federația Rusă, Statul Israel, Regatul Suediei, România, Republica Lituania, Republica Federală Germania, Republica Populară Chineză și Republica Letonia, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Discuțiile din cadrul întrevederii s-au axat pe necesitatea promovării unei politici externe coerente a Republicii Moldova în termeni de continuare a parcursului european și crearea unei imagini favorabile țării noastre în statele acreditare.

Șeful statului urmează să ia o decizie în privința semnării decretelor de numire a ambasadorilor menționați, precum și a ambasadorului Republicii Moldova în Republica Franceză și ambasadorului și reprezentantului permanent pe lîngă Consiliul Europei, săptămîna aceasta.

Cei 11 ambasadori nominalizați sînt:

Ruslan Bolbocean – Ambasador în Ucraina;

Dumitru Braghiş – Ambasador în Federaţia Rusă;

Corina Călugăru – Ambasador, Reprezentant Permanent pe lîngă Consiliul Europei;

Gabriela Moraru – Ambasador în Statul Israel;

Veaceslav Dobîndă – Ambasador în Regatul Suediei;

Lilian Moraru – Ambasador în Republica Franceză;

Mihai Gribincea – Ambasador în România;

Valeriu Frija – Ambasador în Republica Lituania;

Oleg Serebrean – Ambasador în Republica Federală Germania;

Aureliu Ciocoi – Ambasador în Republica Populară Chineză;

Eugen Revenco – Ambasador în Republica Letonia.

(Editor M. Jantovan)

img15007447

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!