ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie aniversară a pictorului V. Palamarciuc a fost vernisată la Chişinău

10:45 | 06.11.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. O expoziţie aniversară de pictură şi grafică a artistului plastic Vladimir Palamarciuc a fost inaugurată ieri la Centrul "Constantin Brâncuşi" din capitală. Expoziția va fi deschisă publicului pînă la 22 noiembrie, informează MOLDPRES. 

Criticul de artă Tudor Braga a menţionat la vernisare că Vladimir Palamarciuc "este un artist care explorează la maximum posibilităţile culorilor. S-a afirmat în pictura de şevalet monumentală şi grafică. Majoritatea lucrărilor sale sînt realizate în stil abstract, cu un colorit preponderent cald, care ne aminteşte de covoarele noastre moldoveneşti. Aceasta este o dovadă că artistul se inspiră din arta populară".

Prezent la inaugurare, Gheorghe Postică, viceministru al Culturii, a spus că "Vladimir Palamarciuc este un artist care ştie să îmbine tradiţia cu modernitatea, creînd tablouri foarte interesante şi originale".

Originar din Ucraina, Vladimir Palamarciuc a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova în anul 1983. Artistul, care în iunie curent a împlinit 70 de ani, a avut expoziţii reprezentative în Uzbekistan, Afganistan, Germania, România, Rusia, Franţa şi Italia. În anul 1992, a obţinut Premiul Mare şi Premiul Simpatia Publicului la Salonul Internaţional "de Beau Regard" din Franţa, iar în anul 2006 - Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România, notează MOLDPRES.

(Reporter D. Moraru, editor L. Alcază)    

img15007539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!