ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victor Osipov a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, E.S. Signe Burgstaller

18:31 | 06.11.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul în exerciţiu, Victor Osipov, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, E.S. Signe Burgstaller, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul pentru reintegrare. 

În debutul întrevederii, Victor Osipov a exprimat mulţumiri Guvernului Suediei pentru asistenţa consistentă, oferită Republicii Moldova în cadrul colaborării bilaterale, prin intermediul unor proiecte importante de asistență tehnică.

Viceprim-ministrul în exerciţiu, a menţionat implicarea Suediei în proiecte orientate spre consolidarea relaţiilor dintre locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului şi sporirea gradului de încredere între ei.

Cu această ocazie, Victor Osipov a prezentat o retrospectivă privind dialogul actual ce vizează problematica reglementării transnistrene, referindu-se, totodată, la perspectivele pe termen scurt şi mediu.
Vicepremierul în exerciţiu a vorbit, de asemenea, despre importanţa pe care o atribuie Republica Moldova necesităţii continuării necondiţionate a negocierilor în formatul ”5+2”, dar şi despre demersurile constante ale autorităţilor de la Chişinău în acest sens.

La finalul întrevederii, E.S. Signe Burgstaller, a asigurat de întreaga deschidere a ţării pe care o reprezintă, inclusiv a Misiunii pe care o conduce în ţara noastră, pentru consolidarea cooperării cu Republica Moldova. 

(Editor L. Alcază)

img15007567

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!