ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Finala naţională pentru "Eurovision 2016" va avea loc la 27 februarie

12:09 | 09.11.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Finala naţională pentru Concursul internaţional de muzică “Eurovision 2016” va avea loc la Chişinău în data de 27 februarie, au anunţat astăzi organizatorii competiţiei. Compania “Teleradio-Moldova” a demarat colectarea pieselor în cadrul preselecţiei naţionale 2016, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, la preselecţie sînt admise creaţii originale care nu au fost lansate mai devreme de 1 septembrie 2015 şi cu o durată de pînă la trei minute.

Conform regulamentului de desfăşurare a concursului, la competiţie sînt admiși doar interpreți  care deţin cetățenia Republicii Moldova. Autorii pieselor (textieri, compozitori) pot fi cetățeni ai oricărui stat.

La prima etapă, care se va desfăşura pe 10 decembrie, din totalul creaţiilor juriul va selecta cel mult 50 de piese. Pe data de 19 decembrie vor avea loc audiţiile live, în urma cărora vor fi selectate 24 de melodii pentru cele două semifinale din 23 şi 25 februarie. 

Dosarele de participare la concurs pot fi depuse on-line la adresa: eurovision@trm.md sau de luni pînă vineri la adresa: municipiul Chişinău, şos. Hînceşti 64 (Anticamera TV). Data-limită de depunere a dosarelor este 7 decembrie 2015.

Cea de a 61-a ediţie a Concursului "Eurovision 2016" va avea loc la Stockholm, Suedia. Republica Moldova participă la această competiţie din 2005. În acel an ţara noastră a înregistrat cel mai bun rezultat - formaţia "Zdob şi Zdub" s-a plasat pe locul şase. În anul trecut R. Moldova a fost reprezentată de Eduard Romanyuta din Ucraina, care s-a clasat pe poziţia a 11-ea.

(Reporter D. Moraru, editor M. Jantovan)  

img15007603

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!