ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a votat rectificarea bugetului pentru anul 2015

14:47 | 20.11.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi proiectul de rectificare a bugetului de stat pentru anul curent. Acesta prevede reducerea cheltuielilor, dar și a veniturilor cu peste un miliard de lei, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, cheltuielile pentru anul curent vor fi reduse cu circa 1,6 miliarde de lei, dintre care aproximativ jumătate de miliard vor fi scoși din banii preconizați pentru Fondul rutier.

Va fi redus cu peste 200 mln de lei și fondul destinat proiectelor de eficienţă energetică, iar lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău vor fi suspendate. În urma rectificărilor, soldul datoriei de stat va constitui 31,1% din PIB.

Tot astăzi, legislatorii au decis să transfere 13 mln de lei din Fondul de rezervă pentru diminuarea deficitului de bani din medicină.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img15008005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!