ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a solicitat organismelor internaționale să nu trimită observatori la “alegerile” din sovietul suprem de la Tiraspol

14:58 | 23.11.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a lansat astăzi un apel către organismele internaționale de monitorizare a alegerilor și de apărare a drepturilor omului prin care a solicitat să nu trimită observatori pentru monitorizarea așa-ziselor alegeri din sovietul suprem de la Tiraspol, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat CEC, trimiterea observatorilor în această regiune secesionistă ar putea fi interpretată ca recunoașterea de facto a "dreptului" autorităților autoproclamate la violarea drepturilor civile și electorale ale cetățenilor Republicii Moldova cu domiciliul în acest teritoriu.

Alegerile în așa-zisul soviet suprem al autoproclamatei republici nistrene sînt programate pentru data de 29 noiembrie curent.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img15008079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!