ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pensionari din Bălţi au învăţat să folosească computerul în cadrul programului “Novateca”

18:13 | 24.11.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Peste 120 de pensionari din Bălţi au învăţat de la începutul anului curent  să folosească calculatorul. Instruirea se efectuează gratuit la Centrul de resurse  în cadrul Bibliotecii municipale „Eugen Coşeriu”, comunică MOLDPRES.

Studierea principiilor de lucru al computerului se înscrie în programul „57+IT”, prevăzut pentru bălţenii pensionari. Potrivit colaboratorilor bibliotecii, la începutul cursurilor participanţii aveau o atitudine sceptică faţă de calculator, însă cu timpul au devenit pasionaţi de lumea virtuală.

„Beneficiarii care au frecventat cursurile şi-au găsit noi prieteni. Mulţi dintre participanţi chiar şi după finalizarea instruirii vin la Centru ca să afle informaţii suplimentare despre posibilităţile computerului şi internetului, unii iau lecţii individuale”, a afirmat directorul Bibliotecii „E. Coşeriu”, Ludmila Ouş, citată de esp.md.

La rîndul lor, participanţii la program se arată mulţumiţi de cursuri, care în cazul unora le permit să însușească înainte de toate aplicaţiile reţelelor de socializare pentru a comunica cu copiii aflaţi peste hotare.

Programul „57+IT” a fost lansat la Bălţi în luna ianuarie curent şi face parte din proiectul „Novateca” care prevede pînă în anul 2018 digitalizarea a circa o mie de biblioteci publice din ţară.  

„Novateca” este un proiect finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi face parte din Programul de Dezvoltare Globală. În R. Moldova proiectul a fost iniţiat în 2012 şi are drept scop să asigure în biblioteci accesul gratuit la calculatoare, Internet, la instruire pentru utilizarea acestora, precum şi să transforme bibliotecile în instrumente pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img15008117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!