ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul interimar a cerut modificarea regimului fiscal aplicat cazinourilor

12:14 | 28.11.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Premierul interimar Gheorghe Brega a semnat ieri, 27 noiembrie a.c., o dispoziţie prin care cere Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei și Ministerului Justiţiei să propună modificări a cadrului normativ și prevederilor legale pentru ajustarea regimului fiscal, aplicat cazinourilor și altor unități de agrement, conform recomandărilor Curții de Conturi, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Subiectul facilităţilor aplicate cazinourilor a fost discutat în şedinţa operativă care a avut loc luni, 23 noiembrie a.c., Prim-ministrul interimar cerînd de la vicepremierul Stephane Bride, ministrul în exercițiu al Economiei, o notă informativă despre concluziile făcute publice recent de Curtea de Conturi.

În răspunsul Ministerului Economiei se menţionează, printre altele, că supravegherea şi controlul asupra desfăşurării jocurilor de noroc se efectuează de către Ministerul Finanţelor şi Camera de Licenţiere, iar Serviciul Fiscal de Stat exercită funcţia de monitorizare a operaţiunilor fiscale în domeniul dat. Totodată, Ministerul Economiei a mai precizat că “TVA nu se aplică la serviciile legate de jocurile de noroc prestate de către subiecţii care desfăşoară activitate de întreprinzător în sfera jocurilor de noroc, inclusiv cu folosirea jocurilor automate”, scutirile indicate fiind aplicate din 1 iulie 1998.

(Editor A. Răileanu)

img15008269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!