ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Caravana colectării deşeurilor electronice a început în raionul Cahul

17:34 | 30.11.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/.  O campanie de debarasare şi colectare a echipamentelor electrice şi electronice scoase din uz a fost anunţată în raionul Cahul. Acţiunea se va desfăşura în perioada 1-4 decembrie sub egida Ministerului Mediului, informează MOLDPRES.

Colectarea aparatelor uzate va fi realizată de Centrul CONTACT-Cahul prin intermediul companiei “Moldrec”. Aceasta va acorda o  recompensă simbolică în schimbul articolelor oferite pentru reciclare.

20 de instituţii de învăţămînt din raion au dat deja curs invitaţiei de a participa la campania de colectare a utilajelor electrice şi electronice învechite şi nefuncţionale.

Totodată, vor lua parte la acțiunea în cauză locuitorii satelor  Crihana  Veche, Slobozia Mare şi Giurgiuleşti.

Acţiunea de la Cahul este prima din ţară  în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor asociate cu sfîrşitul duratei de viaţă  a echipamentelor de calcul în R. Moldova prin sensibilizarea opiniei publice şi consolidarea capacităţilor naţionale”, finanţat de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu.

(Reporter L.  Grubîi, editor M. Jantovan)

img15008315

img15008315

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!