ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cahul au fost instalate pubele de tip nou

12:13 | 08.12.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/.  Primăria oraşului Cahul a început în această săptămînă instalarea coşurilor de gunoi de tip nou. Pe fiecare pubelă  este scris “Îmi iubesc oraşul  şi-l menţin curat “, comunică MOLDPRES.

Lucrările de amenajare se desfăşoară în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea reţelei de colectare a deşeurilor în oraşul Cahul”. El este implementat cu susţinerea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi  a Facilităţii Globale de Mediu.

Proiectul a fost inițiat de Primăria Cahul în luna august curent  şi are scopul să îmbunătăţească condiţiile ecologice din localitate. “Printr-un sistem eficient de colectare şi gestionare a deşeurilor  vom putea proteja sănătatea populaţiei şi asigura creşterea calităţii vieţii în comunitate”, au afirmat surse de la Primăria oraşului.

“Este primul oraş din ţară care va dispune de asemenea  coşuri pentru gunoi, iar conţinutul inscripţiei a fost sugerat de cetăţeni. Ne dorim să trăim într-un oraş curat, iar atitudinea localnicilor faţă de bunurile publice şi mediul în care trăiesc să fie similară celei faţă de propriile averi”, a menţionat primarul de Cahul, Nicolae Dandiş.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img15008576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!