ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie a artistului plastic Petru Coşleţ a fost deschisă la Biblioteca Naţională

17:15 | 11.01.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. La Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a fost inaugurată astăzi expoziţia de pictură şi sculptură  „În căutarea armoniei” a artistului plastic Petru Coşleţ, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 26 de lucrări de pictură  şi sculptură, realizate de autor în ultimii ani.

Solicitat de MOLDPRES, Petru Coşleţ a afirmat că aceasta este prima sa expoziţie din acest an, iar în decembrie şi-a etalat lucrările la un centru comercial din capitală.

„Îmi place să pictez icoane, peisaje, portrete, precum și să fac lucrări de sculptură decorative. Una dintre acestea, care dă titlul expoziţiei, a fost inspirată din creaţia  lui  Michelangelo. Prin ea am încercat să sugerez comunitatea dintre umanitate şi divinitate, adică ce am putea face ca lumea să fie mai bună, iar în societate să domine armonia”, a precizat Petru Coşleţ.

Şefa Direcţiei programe culturale a bibliotecii sus-numite, Raisa Melnic a menţionat că Petru se distinge printr-o viziune aparte asupra  vieţii şi creaţiei.  „El are un fel deosebit de a vorbi prin pictură,  ca să ne deschidă sufletul spre lumea lui interioară”, a constatat sursa citată.

Petru Coşleţ s-a născut  la 10 iulie 1964 în satul Bujor, raionul Hînceşti.  În 1984 a absolvit Şcoala Republicană de Pictură „I. E. Repin” (actualmente  - Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”). În 1996-1999 şi-a perfecţionat măiestria în atelierul pictorului Aleksandr Mihailov, profesor la Academia de Arte din Sankt Petersburg, Rusia. Şi-a expus lucrările în mai multe oraşe din R. Moldova, România, Italia şi  Federaţia Rusă.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 11 februarie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16000185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!