ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două cămine părăsite din Bălţi vor fi distribuite pedagogilor care nu au spaţiu locativ

13:24 | 27.01.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Administraţia municipiului Bălţi a intrat recent în posesia a două cămine părăsite din localitate. Spaţiul locativ urmează să fie distribuit pedagogilor din oraş, transmite MOLDPRES.

Subiectul cu privire la gestionarea celor două edificii a fost examinat de Consiliul municipal Bălţi la finele anului trecut, cînd două cămine cu cinci etaje au devenit proprietate a autorităţilor locale.

Este vorba de căminul Şcolii profesionale nr. 1 şi de cel al Colegiului de industrie uşoară, care demult nu mai sînt folosite de aceste instituţii, indică esp.md.

Totodată, autorităţile de la Bălţi s-au adresat Ministerului Educaţiei cu solicitarea de a transmite clădirile în subordinea administraţiei locale. Într-o scrisoare semnată de ministrul de resort, Corina Fusu, instituţia şi-a dat acordul cu condiţia că edificiile vor fi atribuite pedagogilor din oraş care nu dispun de spaţiu locativ.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16000672

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!