ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile oraşului Comrat au impus restricţii în activitatea cazinourilor locale

19:48 | 05.02.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Consiliul municipal Comrat a luat astăzi o decizie prin care  regimul de lucru al sălilor  de jocuri de noroc din localitate va fi redus. Acestea vor avea voie să activeze doar  între orele 10.00 – 18.00, comunică MOLDPRES.

Totodată, consilierii de la Comrat au stabilit  ca localurile specializate în jocuri de noroc să  nu fie amplasate mai aproape  de doi kilometri de la instituţiile  de  învăţămînt.

Potrivit  viceprimarului orașului, Maxim Mihailiuc, Primăria localității este gata să execute deciziile Consiliului local, nu înainte „de a le verifica legalitatea”, indică gagauzinfo.md.

La finele anului trecut Consiliul municipal Comrat a majorat pînă la 200 de  mii de  lei taxa locală anuală pentru cazinouri şi săli de jocuri de noroc. Astfel,  în 2016 localurile cu acest tip de activitate  vor achita suplimentar în  bugetul oraşului peste 300 de mii de lei.

Pe parcursul anului trecut autorităţile mai multor localităţi din R. Moldova au declarat război cazinourilor şi sălilor de jocuri de noroc. La Orhei, Bălţi, Cahul, Ceadîr-Lunga, Comrat ş.a.  administraţiile  locale fie au majorat considerabil taxele pentru activitate, fie au impus restricţii în eliberarea autorizaţiilor sau condiţii severe în cazul permiterii  activităţii.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16000984

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!