ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii din R. Moldova pot participa la un concurs de eseuri pe teme regionale și europene

08:38 | 09.02.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Tinerii din Republica Moldova sînt încurajați să participe la un concurs de eseuri pe teme regionale și europene. Concursul cu genericul ”Tinerii din Europa de Sud-Est pentru prosperitatea regiunii” este organizat de Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

La competiție pot participa tineri cu vîrsta de pînă la 29 de ani din țările participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP): Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia și Kosovo.

Eseurile vor fi scrise în limba engleză și vor fi transmise on-line organizatorilor pe site-ul concursului www.competition.rspcsee.org pînă pe data de 31 martie 2016.

Cîștigătorii vor fi anunțați pe data de 9 mai 2016. Premiile pentru învingători constau în laptopuri, tablete, precum și o vizită la Parlamentul European, în cadrul căreia tinerii vor avea întîlniri cu eurodeputați și reprezentanți ai instituțiilor europene implicate în politicile de tineret.

Scopul concursului este de a contribui la integrarea tinerilor în procesul de cooperare printr-o comunicare informală și de creare a unui sentiment de apartenență la comunitatea regională și europeană de tineret.

Concursul este organizat de Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, care deține Președinția în exercițiu a AP SEECP pentru perioada iunie 2015 – iunie 2016.

(Editor A. Răileanu)

img16001058

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!