ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viorel Iordăchescu și Svetlana Petrenco au devenit campioni naționali la șah

10:04 | 11.02.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Marii maeștri internaționali Viorel Iordăchescu și Svetlana Petrenco au devenit ieri la Clubul republican de șah și joc de dame, campioni naționali la șah masculin, respectiv, feminin, ediția 2016, relatează MOLDPRES.

Viorel Iordăchecsu s-a clasat pe primul loc, intrînd în posesia a 24.000 de lei oferiți de federația națională de profil, după ce a înregistrat patru victorii, iar cinci partide le-a încheiat la egalitate. El a confirmat astfel că  a fost, conform ELO-ului său egal cu 2589 puncte, cel mai valoros jucător al turneului. ”Sînt, firește, bucuros că am atins obiectivul schițat în ajunul turneului – să evoluez cît mai bine”, a declarat campionul la finele competiției.

Nici o schimbare în clasamentul ELO-ului și la următorii doi premianți, în ordine, marii maeștri internaționali Dumitru Svetușchin și Vasile Sanduleac, care au totalizat cîte 6, respectiv, 5,5 puncte.

Svetlana Petrenco a dominat autoritar turneul feminin, acumulînd 8,5 puncte, urmată în top de Olga Hîncu (8 puncte) și Paula-Alexandra Gîtu (6,5 puncte). La locul trei pretindea și Valentina Verbin. Ea, însă, a cedat în ultima rundă în partida directă disputată cu Paula-Alexandra Gîtu și s-a mulțumit cu locul patru.   

La ediția curentă au fost instituite, în premieră, prime în mărime de 24000, 16000 și 10000 de lei. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16001152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!