ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

APP a anunțat o nouă rundă de privatizare a proprietății publice în valoare de peste 1 miliard de lei

15:35 | 19.02.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a anunţat o nouă rundă de privatizare a proprietăţii publice de stat, prima în acest an, în cadrul căreia vor fi expuse obiective la un preț inițial de peste 1 miliard de lei, informează MOLDPRES.

18 întreprinderi, complexe patrimoniale unice, din diferite domenii ale economiei naţionale, şi un bun imobil vor fi scoase la un concurs comercial la preţul de pornire de 669 milioane de lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 martie, se precizează într-un comunicat al APP.

La licitaţiile „cu strigare”, desfășurate la Bursa de Valori, vor fi puse în vînzare pachetele de acţiuni proprietate publică de stat din 24 societăţi pe acţiuni. În 12 din aceste societăți statul deține controlul, inclusiv în Barza Albă, Tutun–CTC, Magazinul Universal Central ”UNIC”, Aeroport Catering, Floare-Carpet.

APP mai anunță că la 16 martie va avea loc o licitaţie „cu strigare” pentru privatizarea a 12 bunuri, inclusiv două complexe patrimoniale unice, patru complexe de bunuri imobile și șase obiecte nefinalizate. Totodată, va fi organizat un concurs investiţional pentru privatizarea a două bunuri imobile (cinematografele din orașele Fălești și Leova). Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 23 martie.

În anul 2015 au fost organizate două runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, în cadrul cărora 31 pachete de acțiuni au fost expuse la licitații prin intermediul Bursei de Valori, 22 bunuri la concurs comercial, două bunuri la concurs investițional, 12 bunuri la licitație cu strigare. Ca urmare, în bugetul de stat au fost transferate mijloace financiare în sumă de 36,7 milioane de lei.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 prevedea inițial obţinerea din vînzarea şi privatizarea obiectivelor proprietate publică şi a pachetelor de acţiuni deţinute de stat 230 milioane de lei. Mijloacele obținute din privatizare sînt utilizate pentru acoperirea deficitului bugetar.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img16001460

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!