ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arcadie Munteanu a cîștigat Olimpiada APSM la biliard

10:35 | 22.02.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Arcadie Munteanu, reporter la un post de televiziune, a devenit ieri campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la biliard, versiunea americană Pool-8, relatează MOLDPRES.

Solicitat să comenteze victoria repurtată, cîștigătorul a declarat că a avut și puțin noroc sportiv. ”Pretendentul principal la titlul de campion, Stas Cernavca n-a fost prezent la turneu din motive de sănătate, iar ceilalți favoriți au absentat la concurs din rațiuni de serviciu. În plus, am prins o zi bună și tacul, bilele m-au ascultat perfect”, a opinat învingătorul.

Locul doi i-a revenit lui Andrei Loghin, responsabil de oglindirea sportului la un site, iar pe trei s-a clasat Vadim Iutiș de la un post de televiziune.

Biliardul a fost inclus în urmă cu patru ani în programul competițional al Olimpiadei. Primul campion a fost Stas Cernavca. El a învins și la ediția precedentă. Arcadie Munteanu a mai obținut un titlu de campion în 2014.

Următoarea probă din cadrul Olimpiadei – tirul – este programată pentru luna martie. În programul competițional mai figurează șahul, tenisul de cîmp, cel de masă, bowlingul, fotbalul, baschetul, badmintonul, natația și jocul de dame.

Arcadie Munteanu a cîștigat anul curent și concursul de bowling. Recordul la titlurile cîștigate în cadrul unei ediții – trei – a fost stabilit în 2000 și îi aparține lui Ion Robu, care a învins la turneele de tenis de masă, baschet și natație. Bilanțul Olimpiadei este făcut tradițional pe 2 iulie, Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv.

(Reporter I. Robu, editor  M. Jantovan)

img16001502

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!