ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul utilizatorilor care au accesat Internetul mobil prin rețele 4G a crescut de patru ori într-un an

14:10 | 02.03.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Numărul total al utilizatorilor care au accesat anul trecut cel puțin odată Internetul mobil în bandă largă (prin rețelele 3G, 4G și prin acces dedicat) a crescut cu 19,7 la sută față de 2014, pînă la 1 milion 456 de mii. Cea mai mare creștere, de peste patru ori, a fost înregistrată pe segmentul conexiuni în baza tehnologiei 4G, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) precizează că numărul acestor conexiuni a crescut de la 32,9 mii pînă la 132,6 mii, în anul 2015. Rata de penetrare a serviciilor de acces la Internetul de mare viteză a ajuns la 41 la sută.

Sporirea interesului și cererii pentru serviciile de acces la Internet la puncte mobile a dus la majorarea cu 209 la sută a cifrei de vînzări a operatorilor de pe această piață. Cele mai mari venituri, 342,5 milioane le-a obținut Orange Moldova, după care urmează Moldcell cu o cifră de venituri de 142,5 milioane de lei și Moldtelecom – 94,2 milioane de lei.

Conform estimărilor ANRCETI, în anul 2015 cotele de piață, în funcţie de cifra de afaceri, deținute de cei trei furnizori de servicii de acces la Internet la puncte mobile nu au suferit schimbări semnificative. 

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!