ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost vernisată expoziţia de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară”

18:50 | 10.03.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. La Centrul expoziţional „C. Brâncuşi” a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară”, comunică MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Culturii, Uniunea Artiştilor Plastici şi instituţia gazdă. La manifestare au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, pictori, scriitori, precum şi admiratori ai artei plastice contemporane.

Expoziţia cuprinde 223 de lucrări, semnate de 179 de autori.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu a menţionat că „Salonul de primăvară ” este  duna dintre cele mai vechi expoziţii de artă plastică contemporană de la noi.

„Este o expoziţie tradiţională, deschisă atît pentru membrii titulari ai UAP, cît şi pentru tinerii pictori, cărora li se oferă şansa de a-şi etala lucrările alături de artişti consacraţi. Circa 50 la sută dintre participanţi sînt tinerii. Este un prilej de bucurie să constatăm că există o continuitate în artele plastice contemporane din Moldova”, a adăugat Dumitru Bolboceanu.

La rîndul său, criticul de artă Tudor Braga a remarcat faptul că aceasta este cea mai amplă expoziţie din ultimii ani.

Expoziţia de artă plastică contemporană „Salonul de primăvară” va fi deschisă pînă la 27 martie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16001970

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!