ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cei mai buni studenți și masteranzi au fost premiați cu Burse de Merit

10:07 | 12.03.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 50 de studenți și masteranzi de la zece instituţii de învăţămînt superior din ţară au fost premiați ieri seară, în cadrul programului Burse de Merit 2015, aflat la cea de-a XX-a ediție, informează MOLDPRES.

Astfel, cei 35 de studenți și 15 masteranzi au fost premiați cu cîte 12 mii de lei, bani acordați de către Centrul de Informaţii Universitare și sponsorii acestui program BC Moldova Agroindbank SA şi Compania Orange Moldova. Tinerii au fost selectați de către o Comisie independentă de experţi, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice.

Cîștigătorii au fost aleși în baza rezultatului evaluării dosarelor de aplicare depuse de aceștia, precum şi a unui test de cultură generală pe care l-au susținut. În cadrul ediţiei din acest an au participat 265 de studenţi de la 19 instituţii universitare din R. Moldova.

Pe parcursul celor douăzeci de ediţii anuale ale programului, peste 4700 de studenţi au luat parte la concurs, dintre care 1280 de studenţi au fost premiați. Concursul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996, la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor din țara noastră.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcază)

img16002022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!