ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vadim Chircu a cîștigat memorialul de șah ”Vasile Vatamanu”

10:01 | 28.03.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Vadim Chircu a devenit ieri cîștigător al memorialului de șah rapid ”Vasile Vatamanu”, desfășurat la Școala specializată din capitală, relatează MOLDPRES.

Surprinzător pentru mulți experți în materie, Chircu a obținut din start șase victorii consecutive. Asta pentru că în conformitate cu ELO-ul său egal cu 2197 de puncte era al șaptelea printre pretendenții la titlul de cîștigător. Printre învinșii săi s-au aflat maeștrii internaționali Ruslan Soltanici, Serghei Bargan, Boris Itkis, mult mai înalt apreciați în rating.

În ultima rundă a competiției, Vadim Chircu a cedat în partida disputată cu Victor Ianocichin. Ambii au totalizat cîte 6 puncte din 7 posibile, dar conform coeficienților suplimentari de departajare primul loc i-a revenit lui Vadim Chircu. Pe locul trei s-a clasat favoritul principal al turneului, Ruslan Soltanici, care a acumulat 5,5 puncte. ”N-am prea mult timp pentru șahul de performanță. Asta pentru că activez antrenor de copii”, a declarat Ruslan Soltanici.

În paralel cu turneul Open s-a desfășurat și cel rezervat șahiștilor în vîrstă pînă la 12 ani. Premianți au devenit, în ordine, Dragoș Cereș, Leon Revenco și Laurențiu Panfilii.

Competiția s-a desfășurat a patra oară și a reunit în total 61 de participanți. Vasile Vatamanu a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, director general al Agenției naționale de presă ”Moldova-Press”, ofițer de presă la Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) între anii 1996-2008. A decedat pe 19 decembrie 2011, în urma unui accident rutier. A fost un mare împătimit de șah și de sport, în general.

 (Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img16002449

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!