ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată o nouă platformă informaţională privind traversarea frontierei de stat

15:22 | 30.03.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. O nouă platformă informaţională, www.frontiera.gov.md,  care conţine informații complete privind trecerea frontierei Republicii Moldova a fost lansată astăzi de către Poliția de Frontieră, Biroul Migrație și Azil, Serviciului Vamal și reprezentanții Misiunii EUBAM, informează MOLDPRES.

”Platforma este uşor accesibilă de pe telefonul mobil și oferă călătorilor informații despre documentele necesare la trecerea hotarului, cerinţele pentru acordarea vizelor, cantitatea de bunuri care pot fi introduse fără achitarea taxelor vamale, condiţiile de introducere temporară a vehiculelor, numerele de telefon ale liniilor fierbinţi, precum și situația în timp real la punctele de traversare a frontierei. Informațiile sînt furnizate în trei limbi: română, engleză și rusă”, se menționează într-un comunicat al Serviciului Vamal.

Potrivit reprezentanților Misiunii EUBAM, ”pînă în prezent, călătorii erau nevoiţi să viziteze site-urile a trei instituţii diferite pentru a găsi informaţii utile despre regulile de trecere a frontierei și cerințele privind acordarea vizelor. Acum, călătorii pot găsi cu ușurință toate informațiile de care au nevoie într-un singur loc”.

”Disponibilitatea informațiilor publice clare și ușor accesibile permite trecerea mai rapidă a graniței, contribuie la prevenirea neînțelegerilor între călători și reprezentanţii autorităţilor de la frontieră, reducînd astfel, riscurile corupției în acest sector. Informaţiile disponibile pe această platformă vor fi actualizate permanent de către autorităţile din R. Moldova”, precizează Serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Platforma a fost elaborată cu sprijinul Uniunii Europene și al Misiunii UE de Asistență la Frontieră în R. Moldova și Ucraina.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16002534

img16002534

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!