ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Valeriu Duminică a obținut două victorii la turneul din Samsun

14:21 | 05.04.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Sportivul moldovean Valeriu Duminică (81 kg) a repurtat două victorii la turneul internațional de judo din seria Grand prix, desfășurat recent la Samsun (Turcia), relatează MOLDPRES.

Faptul ca atare îi permite să fie plasat în continuare în Top-32 mondial cu drept de participare la Jocurile Olimpice din anul curent de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august).

El i-a învins pe Azat Shakirov (Kîrgîzstan), Lorenzo Nacimento (Spania) și i-a cedat în continuare finalistului turneului, Ivaylo Ivanov din Bulgaria.

Coechipierul Nicon Zaboroșciuc, care a concurat în aceeași categorie de greutate (81 kg), a suferit înfrîngere în primul meci disputat. O evoluție la același nivel au avut Tatiana Osoianu și Cristina Budescu. Ambele au concurat la categoria de greutate pînă la 48 de kilograme.

Compatriotul Sergiu Toma (81 kg), care reprezintă actualmente Emiratele Arabe Unite, s-a clasat pe locul trei.

Cea mai bună performanță în judoul moldovenesc îi aparține lui Victor Florescu (categoria semigrea), care-i vicecampion mondial (Birmingham, 1997). Victor Bivol și Sergiu Toma sînt medaliați cu bronz la Mondiale.

Pentru a participa la Olimpiadă Valeriu Duminică trebuie să se mențină în Top-32 la toate turneele care se vor desfășura în ajunul ei.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16002701

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!