ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariul minim în cadrul instituţiilor cu autonomie financiară a fost majorat

19:32 | 20.04.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, hotărîrea cu privire la modificarea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului. 

Documentul prevede creşterea, începînd cu 1 mai curent, a salariului minim în cadrul întreprinderilor, organizaţiilor şi instituţiilor cu autonomie financiară, indiferent de forma de organizare juridică, de la 1900 lei la 2100 lei. Modificarea parvine în urma majorării indicelui preţurilor de consum şi a ratei de creştere a productivităţii muncii la nivel naţional.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, Executivul a dat aviz pozitiv iniţiativei legislative ce vizează completarea Legii nr.335-XVI din 23 decembrie 2005 cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar. Astfel, salariile unor categorii de angajaţi ai arhivelor, care au remunerare de pînă la 1500 de lei, vor fi majorate cu 20%.

Pentru realizarea noii reglementări, vor fi alocate resurse suplimentare în suma de 128520 lei anual din bugetul de stat. Amendamentele la legea menţionată mai sus vor intra în vigoare după examinarea şi aprobarea de Parlament. 

(Editor A. Răileanu)

img16003191

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!