ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorii Evgheni Nedealco și Nicolae Ceban s-au calificat la Olimpiadă

10:49 | 25.04.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Luptătorii moldoveni de stil liber Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg) au devenit în week-end, la Ulaanbaatar (Mongolia), posesori ai biletelor de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), relatează MOLDPRES.

Ambii au obținut acest drept după ce s-au clasat pe locurile trei în categoriile lor de greutate la turneul olimpic mondial de calificare desfășurat în capitala Mongoliei.

Evgheni Nedealco a repurtat trei victorii și a suferit o înfrîngere. În meciul pentru locul trei l-a învins cu scorul 9-2 pe Mihaly Nagu (Ungaria). El va participa la Olimpiadă pentru prima dată.

Nicolae Ceban a suferit o singură înfrîngere în meciul disputat în semifinală cu cîștigătorul turneului Georgii Ketoev (Armenia), iar în celelalte partide disputate a învins. În ultima l-a devansat cu scorul 10-0 pe Vasile Caras (România). Olimpiada de la Rio de Janeiro va fi a treia în cariera sa. El a mai evoluat la Jocurile Olimpice de la Beijing și Londra.

Alexandru Chirtoacă (57 kg) a fost la un pas de a obține biletul olimpic de acreditare. El s-a situat pe locul cinci. Mihail Sava (65 kg) a suferit eșec în faza de calificare. Petru Ianulov (86 kg) a fost eliminat din concurs în recalificări.

Compatriotul Ion Guidea (57 kg), originar din Nisporeni, absolvent al Liceului Internat-Republican cu Profil Sportiv, care reprezintă actualmente România, a devenit  cîștigător al turneului. Fratele său, Anatol Guidea, medaliat la Europene și Mondiale, antrenează lotul acestei țări.

Ultimul turneu de calificare la Olimpiadă va avea loc pe 6-8 mai la Istanbul (Turcia). ”Obiectivul este să mai obținem două bilete de acreditare”, a declarat președintele federației naționale de profil, Victor Peicov.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16003302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!